soorten reflexzone kaarten

Is er meer dan reflexzonetherapie?

Al een hele tijd wil ik graag mijn 2 expertises combineren: reflexzonetherapie (RZT) en Aloë Vera producten van Forever Living Products (FLP).

Daarom ga ik schrijven over wat RZT en FLP voor een mens kan doen:

  • ondersteuning voor gezondheid,
  • herstel van het lichaam/geest,
  • gezond worden en blijven!

Wat versta jij onder “de mens”?

Is dat alleen het lichaam of is er meer? Laat ik beginnen met het lichaam dat is een mooi begin:

wooden_mannequin_187932Zie hier ‘de Mens’ bestaande uit:

Hoofd/gezicht
Spijsvertering (waaronder: ontlasting-(patroon)/darmwerking)
Ademhaling
Hormoonhuishouding
Spieren en gewrichten
Wervelkolom/rug
Lymfe/afvalstoffen

Het lijstje is uiteraard niet compleet. Daar is dit schrijven ook niet voor bedoeld.
Als je alleen al kijkt naar het bovenste plaatje, al die reflexzone kaarten en dat is nog maar een kleine collectie. Zo is het ook met alle zienswijzes ten aanzien van de mens: regulier, holistisch, chinees, ayurvedisch… Zo’n opsomming beslaat al gauw een aantal bladzijdes.

Voorlopig hoef ik me niet te vervelen. Ik werk gewoon bovenstaand lijstje af 😉 !
Daarbij vraag ik me telkens af: wat is een rol voor RZT en wat is de rol voor FLP.

Een andere mooie vraag blijft: “Is de mens alleen het lichaam of is er meer?”. Dat ligt voor iedereen anders en toch is het voor iedereen hetzelfde: het “menszijn” is altijd op zoek naar “meer”. Over hoe dat komt ga ik op termijn ook schrijven.

De vraag “Is er meer dan reflexzonetherapie?” kan ik voor mezelf positief beantwoorden: ja, er bestaat meer dan alleen maar reflexzonetherapie! Zoals de mens voor mij ook meer is dan alleen het fysieke lichaam dat je kan zien.

Hoe kijk jij tegen “de mens” aan? Wordt het ook zo’n rijtje als hierboven of kijk je er anders naar? Ik ben heel benieuwd. Laat het weten in het commentaarveld hieronder!

 

Leave A Response

* Denotes Required Field