Andere Reflexzonebehandelingen

Lymfebehandeling

Pas als je merkt dat je vocht vasthoud merk je hoe zwaar je lichaam wordt. Het kan zo belemmerd en pijnlijk zijn dat het leven als moeizaam wordt gezien.

Op een hele korte wijze neem ik de lymfe  mee in mijn (vervolg) behandeling, maar ik kan de behandelingen uitbreiden naar een half uur als een op zichzelf staande behandeling.

Zwangerschapsreflexologie (vanaf de 1ste mentruatie tot en met de overgang)

De naam zegt op zich genoeg maar dekt tegelijkertijd de lading niet. Alles op het gebied van zwangerschap kwam voorbij en voor elke klacht is er wel een behandeling die de klacht aanpakt.

Ben je jong en wil de menstruatie maar niet regelmatig worden?
Heb je dagen te voren of juist dagen erna buikpijn, krampen, hoofdpijn of vluchten je huisgenoten het huis uit?
Wil je graag zwanger raken maar het lukt maar niet? Bespreek met je partner deze mogelijkheid!
Ben je zwanger en verga je van de pijn in verband met bekkeninstabiliteit (in een aantal sessies vaak al verholpen)?
Ben je zwanger en puilen je voeten uit de schoenen van het vocht?

En zijn vele klachten die ik goed kan behandelen. Er is één waar ik super voorzichtig mee ben: Pre-eclapsie/HELP!Syndroom dan zal je toch echt naar je verloskundige, gyneacoloog moeten gaan (is gevaarlijk voor moeder en kind).

Grondlegster van de zwangerschapsreflexologie: Suzanne Enzer (England).

Verticale reflexologie

Staande reflexologie: jij staat, ik zit op mijn knieën (voor ongeveer 5 tot 10 minuten). De staande houding geeft het signaal op andere manier door aan het lichaam. Deze methode kan heel snel werken en is vooral effectief bij bewegingsproblemen.

Deze behandeling combineer ik meestal met een volledige reflexzonebehandeling: omdat juist de ontspanning die een volledige reflexzonebehandeling brengt het effect nog meer versterkt.
Maar heb je geen tijd maar wel pijn: in 15 minuten kan je weer buiten staan en dan heb ik nagevraagd wat het probleem is, zo’n 5-10 minuten behandeld en eventueel stuur ik de factuur na als je echt onverwachts op de stoep staat!

Met deze behandeling kan goed gevarieerd worden behandeling van ongeveer 5 of 20 of 60 minuten zijn mogelijk.

Gezichtreflexologie

De gezichtreflexologie is een behandeling op het gezicht. Net als op de voeten liggen er ook reflexzones op het gezicht door systematisch deze af te tasten kan het lichaam de blokkades oppakken die het gezicht doorgeeft.

De gezichtreflexologie is een stevige opleiding die ik in 2015 heb gevolgd. In een van mijn blogs schrijf ik hier uitgebreidt over.

Handreflexologie

Ook op de handen zitten reflexzones. Indien er om wat voor reden niet op de voet behandeld kan worden dan kan ik altijd uitwijken naar de handen. Handen lenen zich ook heel goed om thuis mee aan de slag te gaan. Vaak geef ik 1 of 2 grepen mee die makkelijk uitgevoerd kunnen worden. Het valt niet zo op en is toch effectief.

Een hele sessie met alleen de handen behandelen is ook een mogelijkheid.

Oorreflexologie

De oren hebben ook reflexzones. Je kan als het ware een baby op projecteren. Oren kunnen ook ingezet worden om te masseren. Eventueel geef ik het als huiswerk mee.

Over het algemeen kan je zeggen dat hoe dichterbij het hoofd hoe meer mentaal de uitwerking is:

Voeten veraf = fysiek, ontspannend, kan ook mentale processen in gang zetten,
Handen dichterbij = tussen mentaal en fysiek in
Gezicht dichtbij (oa de hersenen) = fysiek, mentaal en een directe verbinding tussen gezicht en hersenen.
Oren heel dichtbij = mentaal, zeer ontspannend en pijnstillend, kan ook fysiek processen in gang zetten

Leave A Response

* Denotes Required Field