Schouderklachten

Hé mijn schouder doet zeer en dan ga jij mijn voeten behandelen? Hoe kan dat nou?

Dat was de reactie van een van mijn sportmaten toen ik haar een van de laatste Afterleut bonnen gaf. Uiteraard heb ik direct beloofd vandaag hierop facebook dat uit te leggen.

Hoe kan dat nou?

Reflexzonetherapie, reflexologie, reflexmassage, voetreflex en nog veel meer termen worden gebruikt voor de therapie die ik geef. Via voeten, handen en gezicht bereik ik heel je lichaam omdat er connecties overal in je lichaam zitten tussen daar waar ik je behandel en het gedeelte wat gevoelig, pijnlijk is.
De schouderklachten behandel ik via de voeten rondom het gewricht waar de kleine teen begint, op de handen rondom het gewricht waar je pink begint, op het gezicht net boven je neus rondom het gedeelte waar je wenkbrauw begint.

Waarom ‘rondom’?

De schouder is een breed begrip en door breed te beginnen kan ik makkelijker het pijnlijkste punt vinden: daar zit jouw pijn, gereflecteerd in je voet.
Soms blijf ik er overheen gaan, soms blijf ik er opstaan net zolang jij de scherpe pijn voelt verdwijnen, soms ‘verbind’ ik de plek op voet met (in dit voorbeeld) de schouder. Net wat naar mijn mening nodig is en hoe jij erop reageert.

Hoe is het lichaam terug te vinden op de voeten?

De locaties van het lichaam op de voeten kan ik vinden doordat ik werk met reflexzones: 10 banen over het lichaam en 3 dwarslijnen zijn mijn coördinaten. Deze banen vind je ook terug op de handen en op een iets andere manier voor het gezicht.

Zelfgenezend vermogen

Het gehele lichaam reflecteert in die banen. Op die manier geef ik het lichaam een seintje: hé die schouder is gevoelig, doe daar iets aan!
Hierdoor gaat het zelfgenezend vermogen aan de slag. Net zoals het aan de slag gaat als je in je vingers snijd: da’s is een schreeuw naar het zelfgenezend vermogen – HELP hier komt bloed uit!!!

Het is zo gaaf dat ik deze therapie in mijn vingers heb en ik ben benieuwd of mijn sportmaatje een afspraak maakt.