Rugklachten via je gezicht oplossen

Chronische rugklachten behandelen via gezichtsreflexologie?

In kader van het thema “Van Pijn naar Fijn” maakte ik een reeks van video’s waarin jezelf aan de slag kan met reflexzonetherapie.
Vandaag aandacht voor rugklachten. Rugpijn kan overal zitten: laag in de rug, hoog in de rug (bijna nek) en alles daar tussen. Het kan meer links of rechts zitten of juist meer in de spieren of in de borstkas.
Het gekke is dat je kan voelen dat de ene pijn de andere niet is. Een scherpe acute pijn tot een doffe zeurende pijn. Een pijn in de wervelkolom of een pijn in de spieren langs de wervelkolom. Met of zonder uitstralingen. Ik kan zomaar een halve pagina vullen met wat nog meer mogelijk is.

Vroeger en nu

Vroeger legde men patiënten met acute rugpijn plat op bed en was het verplicht liggen. Tegenwoordig is men overtuigd dat blijven bewegen (hoe pijnlijk dan ook) de beste oplossing is, eventueel ondersteund met pijnmedicatie of spierverslappers.
Spieren verkrampen zodra je pijn hebt. Je eraan overgeven en dus ontspannen is op dat moment bijna onmogelijk voor de gemiddelde mens.

Reflexzonetherapie ontspant het lichaam dus ook de rugspieren. En zo kan je nog veel meer natuurlijke geneeswijzen bedenken die hetzelfde doen.

Maar wat kan je nu eigenlijk zelf? In eerdere filmpjes heb ik zones op de handen en voeten laten zien. Als je gigantische pijn hebt laat je die voeten al gauw zitten en denk je al helemaal niet aan je handen.

Hoe dan: via je gezicht?

Ga eens even na wat je doet met je gezicht? Kribbelt je neus of heb je de neiging om vooral je voorhoofd te masseren? Vooral doen en dan flink hard en stevig. Daar zit op je gezicht de zones van je rug!
Waarom hard: hoe meer gestimuleerd hoe groter het pijnstillende effect. Ik zal via onderstaande video uitleggen wat ik bedoel.