Wat ik miste in mijn ICT baan was contact met en het kunnen helpen van mensen.
In reflexzonetherapie kan ik dit combineren en help ik mensen met pijnklachten.
Ik neem letterlijk hun voeten in handen om zo de pijn als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

In 2007 heb ik Simpel & Doeltreffend opgestart. In hetzelfde jaar begon ik tevens met de HBO opleiding tot reflexzone-therapeut in Den Haag (HAN: Haagse Academie voor Natuurgeneeswijze). Sinds juni 2011 ben ik afgestudeerd als reflexzone-therapeut. In mijn praktijk geef ik Alie Geerts - buitenreflexzonebehandelingen en nek/rug massage.

Na mijn afstuderen heb ik diverse bijscholingen gevolgd: zwangerschapsreflexzonetherapie, ADHD/Dyslexie en reflexzonetherapie. Bijzonder waren de workshops met Hanne Marquardt. Deze 81 jarige reflexzonetherapeute heeft reflexzonetherapie tot een gedegen therapie gemaakt. Zij heeft diverse reflexzone scholen in Europa opgezet. Mooi om te zien hoe zij reflexzontherapie nog steeds met passie doceert.

Vroeger wilde ik altijd juf worden en door een voorval op de lagere school ging deze droom aan diggelen. Het besluit was genomen: ik werd geen juf. Daarna kwam de grote zoektocht: wat wilde ik dan wel worden?
Het eerste beroep wat me wel wat leek was diëtiste. Daar help je ook mensen mee. Helaas liep ik tegen een muur en hing ik deze opleiding aan de wilgen. Weer op zoek. Via het toenmalig GAK kwam ik een eenjarige opleiding tegen die schoolverlaters opleidde tot ICT-er.
Dit leek me wel wat: een test vooraf, 1 jaar leren en dat was je wat. Zo heb ik 25 jaar in de ICT gewerkt. Hoe kom ik dan uiteindelijk bij een massagetherapie…

Bij de twee laatste bedrijven waar ik werkte, waren reorganisaties aan de orde van de dag. Daarnaast wilde ik nog steeds mensen helpen en met de huidige computers kunnen mensen zichzelf prima helpen. Dat wat ik in de ICT het liefste deed bestond niet meer en mijn werk werd technischer en technischer. Dat ging wringen.
Op het moment dat ik het niet verwachte kwam ik reflexzonetherapie tegen. Tijdens een bedrijfsuitje, bovenop een Oostenrijkse berg kwam ik in gesprek met een (oud) collega. Zij vertelde over haar opleiding tot reflexzonetherapeut en nodigde mijn man en mij uit om eens te kijken wat dat was: BINGO!
Eerst heb ik een basiscursus reflexologie gevolgd om uiteindelijk te besluiten dat ik hier beroepsmatig mee verder wilde.

Gezondheid is voor mij erg belangrijk, zeker omdat mijn man dagelijks pijn heeft. Hij heeft een vorm van reuma, is zwaar allergisch voor van alles en nog wat en hierdoor is ook nog COPD ontstaan. Tijdens de opleiding was hij een gewillig proefpersoon. Hij merkte dat de klachten (gewrichtsklachten, benauwdheden, hooikoorts) milder werden maar vooral dat de pijn verzacht werd.

Bel of mail gerust voor meer informatie.