0505/2020

Wat een mooie datum! Bevrijdingsdag 2020 als je de 5 en de 2 als elkaars “spiegelbeeld” kan zien dan weerspiegelen zij elkaar 0505/2020. Ach ja,  je moet wat fantasie, verbeeldingskracht hebben, maar dan heb je ook wat.

Met die weerspiegeling ben ik al jaren bezig: reflexologie, reflexzonetherapie, voetreflex. Als we nou eens een passende naam, waar iedereen zich in kan vinden, kunnen vinden dan wordt het wereldwijd geaccepteerd en gerespecteerd. Zover is het helaas nog niet: hoe kan dat nou een weerspiegeling van je lichaam op een kleiner deel van je lichaam? Is het niet gewoon dat mensen het fijn vinden om aangeraakt te worden? Zit het niet gewoon tussen de oren? Enzovoort enzovoort…

Allemaal waar: alles zit tussen die oren! Pijn, Fantasie, Gedachten, Ideeën, Verwerpingen en wie weet nog veel meer.
Want er wordt veel meer weerspiegeld in onderdelen van je lichaam dat je zou willen: sagarijn – mondhoeken naar beneden, diepe frons op je gezicht, gespannen schouders en noem maar op, blijheid – lach op je gezicht, tinteling in je ogen, open houding en ga maar door.

Eunice Ingham schreef in de vorige eeuw er een boekje over: stories that the feet can tell. Haar idee was dat voeten niet liegen (mensen wel, al schreef ze dat dan weer niet). Zij beschreef dat de voeten het lichaam 1-op-1 weergeeft en dat als een gebied op de voet anders voelt voor de persoon dat er wat aan de hand is op de plaats waar de gevoelig/pijnlijke gebied naar reflecteert .
Het is aan de therapeut om na te gaan hoe de pijn voelt. Op de voet kunnen wij reflexzonetherapeuten dan weer de link maken tussen voet en lichaam. Het blijft aan jouw wat je er mee doet: er mee aan de slag of negeren?

Bedankt voor het plaatje collega’s van Physiogram (instagram)

Nou voordat ik super betutteld ga worden over ‘wat je zou moeten doen?’ Neem de komende tijd eens een kijkje op mijn  website. Deze gaat op de schop: filmpje op de home-page is sinds gisteren al spontaan verdwenen. Blijkbaar vond het zwaar verouderde filmpje al dat het tijd werd te verdwijnen!