pijn

Dagelijks pijn?

Verminder dagelijkse pijn in 3 stappen!

Ongelofelijk veel mensen hebben dag in dag uit PIJN! Niet zo af en toe (zoals ik) maar echt ELKE DAG (zoals mijn man). Als ik last heb van mijn enkels zoals afgelopen zomer, dan weet ik vaak de oorzaak wel en weet ik ook wat ik kan doen. Doe ik wat ik moet doen dan verdwijnt de pijn. Maar bij een grote groep mensen werkt dat niet meer. Zij zitten gevangen in de pijncirkel: pijn -> moe -> toch werken, de dingen doen die gedaan moeten worden -> nog meer pijn enzovoort enzovoort.

Dit kan toch niet de bedoeling zijn. Daar zou toch een oplossing voor gevonden moeten worden! Het liefst een natuurlijke methode, therapie maakt niet uit als het maar geen pilletje is!

Naar mijn mening is reflexzonetherapie de natuurlijke therapie dat mag duidelijk zijn, maar waarom dan wel?

3 stappen om dagelijkse pijn te verminderen

1. Zorg voor ontspanning.

Ontspanning is essentieel om pijn aan te pakken. Lachen, bewegen zijn ook natuurlijke methodes om ontspanning te creëren. Al zal de chronische pijnpatient nu achter zijn oren gaan krabben en denken “Lachen? er valt niets te lachen” of “Man, van mijn stoel opstaan doet al zo’n pijn. Bewegen kan ik allang niet meer”. Dan is een therapie zoals reflexzone de oplossing: liggend in een stoel, niets meer doen dan mijn handen volgen, ervaren wat er gebeurd en opeens merken dat je lichaam zich ontspant, dat je gaat geeuwen: ONTSPANNING.

2. Zet je lichaam aan het werk.

Deze stap gebeurt automatisch als je de behandeling ontvangt: via mijn handen gaat er een seintje naar je lichaam. En dit seintje zorgt ervoor dat het herstellend vermogen aangespoort wordt om je lichaam aan het werk te zetten om te herstellen. Het is te begrijpen dat als je lichaam het spoor al lange tijd bijster is dat het herstel langere tijd duurt.

3. Los blokkades op.

Het eerste  wat je lichaam dan doet zijn blokkades oplossen. Wat zijn blokkades dan? Dat zijn opgehoopte afvalstoffen die processen in de weg zitten: deze afvalstoffen zouden afgevoerd moeten worden via je urine of ontlasting. Via reflexzonetherapie los ik deze afvalstoffen op in het weefselvocht en daarna geef ik via bepaalde drukpunten het seintje: daar is het afvoerputje daar moet het heen. Aan u de opdracht om te zorgen dat er voldoende water (dat is puur water het liefst warm) om dit proces te ondersteunen. Zonder water zitten de blokkades er in no time weer!

Dus ondanks de pijn blijf lachen, werk aan de winkel en ruim op. Daar wil ik je graag bij helpen.

Wat doet u om uw pijn te verminderen?

Noem in het commentaarveld hieronder uw oplossing om pijn te verminderen en vertel: heeft het geholpen?

Als dit artikel interessant is voor mensen in jouw familie, vrienden of kennissenkring, wil je het dan ‘delen’ door op één van de social media knoppen hieronder te klikken?

8 Comments

 • Hugo Bakker

  Reply Reply 31 oktober 2014

  Dankjewel voor je tips Alie! Ik vergeet nog wel eens om voldoende water te drinken! Ik wist niet dat dit warm water zou moeten zijn; ga ik doen!
  Wat ik zelf doe om de pijn te verminderen? Mijn rugpijn wordt nu aangepakt met een therapeut; voedingsadvies en oefeningen.
  Kun jij ook helpen bij rugpijn?

  groeten, Hugo

 • Alie Geerts

  Reply Reply 31 oktober 2014

  Hallo Hugo,

  Juist bij rugpijn kan ik je helpen! Wanneer je in de buurt bent, ben je van harte welkom!

  groeten,
  Alie

 • LIzethe Keijzer

  Reply Reply 31 oktober 2014

  Alie,

  Wat een geweldig tips. De korte workshop van de week heeft ook al zo goed geholpen.

  Top bedankt voor alle tips.

  groet,

  Lizethe

  • Alie Geerts

   Reply Reply 3 november 2014

   Hallo Lizethe,
   Het was een kleine moeite de tips te geven.
   groetjes,
   Alie

 • Willem van Gisbergen

  Reply Reply 9 november 2014

  Goed verhaal Alie!

  helder concreet en iedereen kan er zelf al mee aan de slag en mocht het niet voldoende zijn dan kunnen ze bij jou terecht!

  Ik zal aan je denken als het nodig is.

  groeten Willem

  • Alie Geerts

   Reply Reply 10 november 2014

   Dank je wel voor je positieve reactie, Willem!

 • Willem van Gisbergen

  Reply Reply 14 november 2014

  Wat een overtuigend filmpje! Je volgende stap is GTST…:-)

 • Willem van Gisbergen

  Reply Reply 14 november 2014

  Wat een overtuigend filmpje! Zondermeer overtuigend en vertrouwd.
  Je volgende stap is GTST…:-)

Leave A Response

* Denotes Required Field