Sinterklaas en handreflexologie

Sinterklaas

Wat mij betreft hét leukste feest in Nederland. De meningen zijn verdeeld en ook dat hoort bij Nederland. Blijft vreemd om te zien hoe fanatiek de groep tegenstanders is…? Daar snap ik nou weer helemaal niets van. Nederlanders zijn toch heel loyaal, tolerant en vredesgezind?
Goed, tot zover heeft het niets met reflexologie te maken, dat is duidelijk.

Waarom dan hier schrijven over Sinterklaas?

Ik vroeg me gewoon af of de Sint geen pijn in zijn lijf krijgt van het paard rijden, al die kinderen op zijn schoot, al die (vals) gezongen liedjes aanhoren, al het gezeur om grotere/mooiere/duurdere cadeaus, het slapen in een vreemd bed?
Als hij nog even tijd heeft voordat hij wederom vertrekt naar Spanje, is hij van harte welkom in mijn praktijk.  🙂

Ah, zie ik jullie denken een “verkapte reclame boodschap!” Misschien ook wel. Maar elke gelegenheid aanpakken om duidelijk te maken dat je niet per se pijn in de voeten moet hebben om bij een reflexzonetherapeut binnen te lopen, is er weer één.

Gezien de tijd van het jaar of juist het geen tijd hebben in deze periode van het jaar wil ik jullie een cadeau geven dat je zelf in de hand hebt:

Handreflexologie

De kracht van handreflexologie is dat je het overal en te alle tijde kan beoefenen. Hieronder geef ik een korte instructie van wat mogelijk is:

 • Maak eerst je handen los: vouw je handen in elkaar en draai een paar rondjes, draai al je vingers los (de duim heen en weer bewegen), knijp of klop je onderarmen los.
 • Hoofdpijnklachten: masseren, knijp in je vingers. Van boven naar beneden en weer terug.
 • Neusverkouden: knijp onder je duimnagels tot aan het duimgewricht en dan vooral aan de buitenzijde van je duim. Doen ook je ogen zeer of tranen deze: loop dan met je duim of vingers onder je nagel van de ene naar de andere kant. Is de buis van Eustachius verstopt, dan zal je even je hand moeten omdraaien en het middelste kootje moeten masseren.
 • Pijn in je rug van al die pakjes sjouwen: de zone van je rug zit aan de zijkant van je duim. Masseren, druk op het bottige gedeelte. Stop niet bij het uiteinde van je duim, maar ga verder via het middenhandsbeentje naar je pols. Vanaf daar zit je in de zone van je heup.
 • Benauwdheid: maak kleine stapjes met je duim op de ‘bal’ van je hand. Net onder de vingers zit de longzone. Je kan ook je longen kloppen door daar zachtjes op te kloppen met de gebogen vingers van je andere hand.
 • Darmklachten van al het suikergoed: in de handpalmen zitten de zones van de darmen (het binnenste gedeelte, net onder de longzone). Loop met kleine stapjes met je duim van de ene naar de andere kant (houd je levenslijnen maar aan als richting).
 • Als je dan ook nog de bovenkant meeneemt en bovenstaande herhaalt op je andere hand, heb je echt heel je lichaam behandeld.
 • Als je denkt dit gaat erg stroef, gebruik dan een beetje olie of crème.

Het wordt tijd om voor Kerst goede apparatuur te vragen om video filmpjes te maken. Het jammere is dat ik zo’n Sinterklaas-fan ben dat ik de Kerstman buiten de deur houd. Laat hem maar feesten in Amerika! Snij ik mezelf toch nog in de vingers… 😉
Uiteraard weerhoudt dit me niet om me binnenkort te bekwamen in het maken van Youtube-filmpjes. Het zal dan vast veel duidelijker worden wat ik bedoel.

Wat doe jij als je een klacht heb en je wil (nog) niet naar een arts?

Noem in het commentaarveld hieronder hoe jij jezelf zelfhulp geeft en vertel: heeft het geholpen?

Let op: op 28 januari geef ik een workshop. Ik leg uit wat reflexzonetherapie is en leer je hoe het in je dagelijkse leven kunt toepassen en inpassen. Interesse?
Laat het me weten via een mail, reactie en ik stuur je de locatiegegevens toe.

Als dit artikel interessant is voor mensen in jouw familie, vrienden of kennissenkring, wil je het dan ‘delen’ door op één van de social media knoppen hieronder te klikken?

 

2 Comments

 • willem van gisbergen

  Reply Reply 5 december 2014

  Wat ben je een creatieve kanjer! Ga even nadenken over 28 januari. denk wel dat ik kom!

  • Alie Geerts

   Reply Reply 6 december 2014

   Hallo Willem, dat zou harstikke leuk zijn!! Bedankt voor je compliment!.
   Groetjes,
   Alie

Leave A Response

* Denotes Required Field