Reuma collecte week 2015

Nu de winter op zijn retour is zie je overal de collectebussen tevoorschijn komen. De een zal hen met open armen en beurs verwelkomen, de ander ziet de collectanten liever gaan.

Waarom zijn deze goede doelen nu zo belangrijk?

Enerzijds om het goede doel onder de aandacht te brengen duidelijk te maken waar de organisatie mee bezig is en waar het de komende tijd om gaat.

Anderzijds om geld in te zamelen voor het goede doel. Zodat men namens dat doel iets kan bereiken. Vaak zie je dat men geld nodig heeft om onderzoek te kunnen doen, andere doelen hebben het geld nodig om activiteiten te ontplooien.

Het reumafonds organiseert elk jaar een collecte om geld in te zamelen om onderzoek te kunnen doen. Onderzoek naar betere medicijnen, betere behandelmethodes en wie weet ooit de blijvende oplossing voor reuma.

Komende week start de collecte van het reumafonds: 16 tot en met 21 maart.

Reuma in de familie

Al jaren heeft mijn man een vorm van reuma. Zijn reumatoloog omschrijft de klachten van mijn man als beginnende reuma (RA: Reumatoïde artritis) en Fybromyalgie achtige klachten. Fybromyalgie wordt in de volksmond ‘weke delen reuma’ genoemd.
Daar onze woonplaats een reuma patiënten vereniging heeft, is hij lid geworden van deze vereniging. Diverse voordelen voor hem: reuma zwemmen, ervaringen uitwisselen en diverse activiteiten. Diverse voordelen voor mij: verleden jaar een presentatie geven over reflexzonetherapie voor reuma patiënten en wie weet in de toekomst nog eens. Diverse voordelen voor de leden van de reuma patiënten vereniging: bij elke behandeling krijgt men korting omdat zij lid zijn van deze vereniging en via de behandeling vermindering van pijn.

Hoe brengt reflexzonetherapie verlichting in de pijnklachten?

Even vooropgesteld: reflexzonetherapie kan reuma niet genezen. Helaas kunnen de gangbare therapieën dit ook niet.

De gangbare therapieën richten zich op ontstekingen voorkomen, pijn verlichting en de patiënten zo mobiel mogelijk houden. Om dit te bereiken worden medicijnen voorgeschreven. Je kunt hier tegen zijn, maar weet wel dat een ontsteking nog schadelijker kan zijn dan de medicijnen. Ontstekingen verwoesten de gewrichten wat pijn en vergroeiingen met zich mee brengt.
Juist omdat reuma nog niet te genezen is, blijft het kiezen tussen 2 kwaden: medicatie of de reuma zijn gang laten gaan…

Reflexzonetherapie ondersteunt de gangbare therapieën op een natuurlijke manier: pijnverlichting door de ontspanning, lichaam in balans brengen en activeren tot zelfgenezing (mogelijk dat ontstekingen opgelost worden of voorkomen worden, de reuma blijft). Door de pijnvermindering kan men zich beter bewegen. En wie weet kan je hierdoor minder paracetamol slikken. De reuma medicatie zal je nooit zonder overleg van de arts moeten minderen.

Reflexzonetherapie kan naast alle therapieën worden gedaan: zowel naast fysio, naast medicatie, naast revalidatie. Grote voordeel: het gaat op een natuurlijke wijze en als extra bonus de patiënt voelt zich voor 1 uur een cliënt in plaats van patiënt.

Reuma collecte

In de week van 16 maart gaat dus de reuma collecte van start. Omdat er nu nog geen oplossing is voor de ruim 2 miljoen Nederlanders die reuma in welke vorm dan ook hebben. Het reumafonds en alle onderzoekers, reumatologen en patiënten kijken al jaren lang naar een oplossing, een echte genezing en voorkoming van reuma.

Een hele kluif waar al jarenlang aan gewerkt wordt en die al heel veel resultaat heeft opgeleverd:

  • Betere medicatie,
  • Nieuwe inzichten in het ziekte proces,
  • Nieuw ideeën over waar de mogelijke oplossing gezocht moet worden.

Hoe kunt u helpen?

Zorg voor klein geld dan grijpt u niet mis als een collectant aan de deur staat 😉
Het is geen verplichting om te geven, maar een vriendelijk woord is wel zo prettig voor de collectant.

Overmaken naar het reumafonds of meehelpen als collectant volgend jaar is ook een idee. Kijk op de site van het reumafonds.

Nog een leuk idee: geef iemand met reuma een behandeling cadeau! In mijn praktijk maak ik met alle liefde een cadeaubon naar keuze. Hoe meer reuma patiënten de kracht van reflexzonetherapie leren kennen hoe beter!

Wie zou jij verrassen met een cadeaubon voor een reflexzone behandeling?
Laat
een reactie achter dan ga ik jou op mijn beurt verrassen!
Of kom je liever met deze persoon naar de interactieve lezing a.s. zondag 22 maart?

Leave A Response

* Denotes Required Field