Reflexzonetherapie en Blokkades oplossen

In mijn allereerste blog gaf ik 3 tips om dagelijks pijn te verminderen. Daarna ben ik dieper ingegaan op ontspanning en hoe je het zelfgenezend vermogen aanspreekt. Blijf er een tip over:  los blokkades op.

Wat zijn blokkades?

In de blog zet je lichaam aan het werk vertelde ik over het zelfgenezend vermogen en dat dit vermogen ons lichaam kan herstellen en genezen. Alles wat dit vermogen ondermijnd kan je zien als een blokkade:

 1. het ongezonde voedsel dat je eet of de inefficiënte ademhaling die je jezelf hebt aangeleerd,
 2. verdrietige gevoelens die je opzij zet omdat ze teveel pijn doen,
 3. de negatieve gedachtes waardoor je negatief in het leven staat in plaats van positief,
 4. er alleen voor staan, gevoelens van eenzaamheid en geen oplossing zoeken,
 5. je nergens voor interesseren, de zin het leven niet zien en daar niets in veranderen.

Alles is in beweging in je lichaam: bloed, zenuwen, gevoelens, gedachtes, liefde en passie. Als daar een proces tegenin gaat blokkeert dat de beweging.

De 5 punten die ik hierboven aangaf zijn de volgende 5 niveaus waar een blokkade kan ontstaan:

 1. Lichamelijk
 2. Gevoel
 3. Denk
 4. Relaties
 5. Ziel

Tot en met punt 3 is het allemaal nog wel te volgen voor de meesten onder ons. Na de lezing van Henk Fransen heb ik dit getracht uit te leggen aan diverse mensen en bij punt 4 trokken de meeste mensen een vertwijfelend gezicht en bij punt 5 waren ze weg. Men had moeite met het woord ‘ziel’. Totdat ik hen vroeg of er verschil was met een bezield persoon en een onbezield persoon… Tja, die is zo duidelijk als wat. Ik ga hetgeen wat Henk en Arnoud Visscher hebben geschreven niet herhalen. Lees hun E-Book daar staat het veel beter in dan ik ooit kan herhalen.

Henk heeft veel ervaring met kanker patiënten. De 5 niveaus gelden voor iedereen. Worden er behoeften op een of meerdere niveaus niet vervuld dan kan je daar last van krijgen: je wordt ziek of depressief of … vul maar in.

Als er een blokkade ontstaat in een rivier, dan gaat het water er omheen. Kan dat niet dan zal het water niveau voor de blokkade gaan stijgen net zolang tot dat de blokkade bezwijkt of het water er overheen gaat. En zo gaat dat ook in ons lichaam en leven.

Waar past reflexzone in dit plaatje?

Een docente vroeg ons studenten aan het begin van het laatste jaar: wat doet nou reflexzone therapie? Allerlei antwoorden vlogen door de klas. Waarop de docente zei: Reflexzone zet alle processen in beweging.

Deze zin gebruik ik regelmatig. Alle processen! Ik neem dit zeer letterlijk en heel erg breed. Op alle niveaus hierboven beschreven zet reflexzone een beweging in gang. Wel een kanttekening: je zal dit niet a la minute merken.
Heb jij een zeer acuut lichamelijk probleem dan ben je nog niet toe aan een bezielende oplossing. Dan zal toch eerst het lichamelijke probleem opgepakt moeten worden door het zelfgenezend vermogen of te wel de ‘innerlijke dokter’ zoals Hanne Marquardt dat zo mooi zegt.

Met andere woorden: alles op z’n tijd!

Hoe herken jij blokkades en hoe los jij deze op?

Noem in het commentaarveld hieronder hoe jij blokkades aanpakt en vertel: heeft het geholpen?

Als dit artikel interessant is voor mensen in jouw familie, vrienden of kennissenkring, wil je het dan ‘delen’ door op één van de social media knoppen hieronder te klikken?

2 Comments

 • René

  Reply Reply 30 november 2014

  Hai Ali,

  Wijze woorden en goede adviezen.

  Ook nog een aanvulling. Zoals je zeker weet zijn er meer wegen die naar de top van de berg, of Rome voor de liefhebbers, leiden. Dus is dat ook hier aan de orde.

  Er zijn meer ingangen. Jij gebruikt de fysieke via de reflexzones. Een heel mooie en laagdrempelige, daar houd ik van en ik zal daar zeker niet uniek in zijn. Veel mensen zoeken niet de confrontatie en zullern er liever, net als dat water, omheen willen stromen.

  Een andere ingang die dat ook doet en zacht de nieuwe weg baant en blokkades omzeilt danwel wegneemt is Emotional Freedom Technique. Lees daarover de testimonials op de site via de link. https://dekloplossing.nl/?p=29

  En ik denk dat de combinatie van deze twee therapie vormen een snelweg is naar een vrij stromende rivier!
  Succes!

  • Alie Geerts

   Reply Reply 1 december 2014

   Hallo René,
   Dank je wel voor je antwoord! Idd de confrontatie aangaan met je blokkades is iets wat velen uit de weg zullen gaan. Maar vandaag samen met jou kunnen ervaren hoe opgeruimd je van ‘blokkades oplossen’ wordt. Een combinatie van reflexzone en EFT zie ik dan ook zitten, maar dat had ik je al laten weten.
   groetjes,
   Alie

Leave A Response

* Denotes Required Field