Proost

Hoe werk je de champagne je lijf uit

Gelukkig 2018!!

Geen idee over hoe jullie oud en nieuw gevierd hebben. Voor velen hoort drinken er hoe dan ook bij. Als je het bij een glaasje of 2 kan houden is dat prima.
Maar ja, oud en nieuw hè: gezellig bij elkaar en dan nemen we er nog eentje (of twee of …).

Maar hoe kom je nu van die kater af?

Kortom op 1 januari zijn er veel mensen die in meer of mindere mate een kater hebben en daar graag vanaf willen. Tuurlijk kan je de oude truuk doen van opnieuw gaan drinken maar of dat een goed begin van 2018 is, ik vraag het me af…

Dan zou ik eerst een glas water pakken want uiteindelijk zijn het de grote hoeveelheden afbraakproducten in het hersenvocht die het kater-gevoel geven.

Maar ondertussen heb ik ook een andere mogelijkheid: reflexologie via het gezicht!

Dien Chan

Bron: Marie-France Muller – Facial Reflexology

Het plaatje hiernaast geeft aan welke punten je in je gezicht kunt bewerken om de afvalstoffen zo snel mogelijk te lozen.

Wrijf, een keer of 10, met je vingers op en neer langs je oren.

Daarna druk je stevig met je vinger of pink een voor een op de aangegeven punten. Punt 19 ligt onder je neus en dan druk je iets omhoog.

Je kan ook de grijze vlakken bewerken (de zones van de galblaas en de lever). Dit doe je door stevig met je vinger of een pen met ronde punt de zone te bewerken.

Als je dan toch in de spiegel kijkt, vraag jezelf dan gelijk even af “waren we nu slim bezig gisteravond?”. Wie weet helpt het om volgend jaar (of bij een eerder gelegenheid) beter de maat te houden 🙂

Of je nu wel of geen kater hebt, maak er een goed 2018 van!!

Heb je gebruik gemaakt van bovenstaande tip laat dan hieronder weten of het geholpen heeft!

Leave A Response

* Denotes Required Field