Goed doel: SamenLoop voor Hoop

Goed doel: SamenLoop voor Hoop

In korte tijd heeft de organisatie Samen Loop voor Hoop (SLvH) een evenement op de been gebracht die zijn weerga niet kent: lopen voor het KWF met als doel kanker de wereld uit te helpen (even gechargeerd).

Vandaag is het de tweede keer dat ik meedoe aan de SLvH. Niet als loper maar als vrijwilliger om de lopers, survivors (mensen die kanker heeft overleeft) en bezoekers van dit evenement een welverdiende voet/hand (en wat mij betreft: gezichtsmassage) te geven. Uiteraard kan ik niet iedereen een uur lang behandelen, maar worden het korte kennismakingssessies van maximaal 20 minuten.

Twee jaar geleden had ik het er erg druk mee en ik ga er vanuit dit jaar weer. Zeker omdat ik ook de posters over de gezichtsmassage meeneem. Dat geeft altijd veel bekijks. Reflexologie kent men (soms vaag) van: iets met voeten masseren of zo. Dat er behandeld kan worden in het gezicht kan is nieuw.

Borstkanker

In mijn praktijk heb ik een cliënt die borstkanker overleeft heeft en bij me kwam om de chemo uit haar lichaam te krijgen. Anderhalf jaar na de laatste chemo was zij ‘die troep in haar lichaam’ erg zat en vond dat het opruimproces veel te lang duurde. Haar hoop was dat reflexzonetherapie dit proces zou versnellen, haar moeheid zou verminderen en dat haar levenslust terug zou keren.

Het eerste wat gebeurde (na 1 behandeling) was dat de nachtelijke krampen in haar benen/voeten verdwenen, gevolg: beter slapen -> minder moe. Hierdoor kreeg zij weer meer energie, kon meer doen in haar huishouden (belangrijk want als een vrouw zich gaat ergeren aan poestwerkzaamheden die blijven liggen geeft dat erg veel stress en sacherijn) en later in dit proces kon zijn haar sport (onder begeleiding van de fysio) oppakken. Ook maakte ze beslissingen die in eerste instantie niet in haar op waren gekomen: het oedeem in haar arm laten behandelen door een specialist op dat gebied, naar een mindfull cursus. Mooie en nuttige beslissingen wat mij betreft! Ik zag dat het haar goed deed.

Gezichtsreflexologie

Doordat haar borstkanker hormoongevoelig is, moest zij medicatie blijven gebruiken om de hormonen in onbalans te houden. Voor een reflexzonetherapeut is het dan even pas op de plaats houden en niet eigenwijs de hormonen uit te balanceren. Het is niet onze bedoeling om de artsen tegen te gaan werken.
Ondertussen waren we toch al zo’n ¾ jaar aan het behandelen: om de 3 a 5 weken (vanwege de krampen) en vooral omdat zij merkte dat het haar goed doet. In die tussentijd maakte ik kennis met de gezichtsreflexologie. Een vak apart! Met vele mogelijkheden! Kortom ik ben erg enthousiast over. Ik stelde haar een gezichtsreflexbehandeling voor. Haar eerste reactie was: wat een ontspanning, dit ga ik vaker doen. In totaal heb ik haar nu zo’n 3 of 4 keer een gezichtsbehandeling gegeven.
De laatste keer heb ik heel specifiek punten voor haar benen en voeten behandeld (wat behoorlijk gevoelig kan zijn). Want, even terugkomend op de meditatie die de hormonen in onbalans houden, deze hebben als bijwerking: pijnlijke onderbenen en met name de scheenbenen. Deze pijn houd haar uit haar slaap! Ben je van de krampen af, krijg je dit. Een paar dagen na de behandeling sprak ik haar: “Jij mag me vaker pijn doen!” zei zij. De vervelende pijn was zeker voor de helft verminderd en dragelijk geworden. Daar zij pas over een paar weken terug wilde komen, hebben we afgesproken dat als de pijn terugkomt tussentijds dat zij alleen voor die specifieke punten een afspraak maakt. Ik heb haar nog niet gehoord!

Je begrijpt dat ik super blij ben dat ik haar zo goed heb kunnen helpen.

Kent u een survivor
– die kampt met napijnen,
– die pijnen veroorzaakt door medicatie na de chemo,
– die zich niet lekker voelt in haar of zijn lichaam na de kankerbehandeling?
Stuur dan op zijn minst dit artikel door naar deze persoon!

Voor alle survivors: neem contact op met me voor een kennismakingsgesprek. Praten kost niets!

 

 

 

Leave A Response

* Denotes Required Field