Bijzondere ervaring

Recent heb ik iets gelezen wat me erg aansprak, geen idee meer waar ik het las:

Een man had een ernstig ongeluk gehad en zijn rug beschadigd. Alleen een zware operatie zou hem uit de rolstoel houden. Zijn rug zou vastgezet worden. Hier had deze man geen zin in en verliet het ziekenhuis. Thuis heeft hij met visualisaties zijn rug hersteld: door wervel voor wervel zijn rug in gedachten op te bouwen… dat lukte na heel veel moeite want tja zijn gedachten kwamen hem continu storen. Op de dag dat het proces voltooid was, voelde hij een klik en het proces was gereed. Geen pijn meer.

Wauw

Dat wil ik ook. Een paar jaar terug viel ik van de trap. Gewoon achterover het trappengat in. Stoeien met dochterlief op overloop was geen goed plan, tot de val wel gezellig 🙂

Ondanks dat het herstel best wel snel ging, is mijn rug nooit meer echt goed geweest. Ik voel een deuk aan bovenkant onderrug en bij de fitness kan ik de bepaalde grondoefeningen pas echt doen als ik de beweging een paar keer voorzichtig gedaan heb.

Gewoon doen

Vanochtend was ik wakker genoeg om de meditatie voor mezelf te doen:
anders dan de meneer begon ik bij mijn tenen, op naar de benen, door met de heupen en verder met de wervels: Lumbaal (lendenwervels) 5 t/m 1, Thoracaal (borstwervels) 10 t/m 1.. Euh, ik kom een stukje te kort… zo’n 10 cm…
Opnieuw: weer een stuk tekort?

Ik voelde exact waar ik was in mijn lichaam, op zich al bijzonder want normaal voel ik niet zoveel.
Op de zaak met een collega over mijn ervaring gesproken. Op het moment dat ik T10 zei, begreep ik waar ik de “fout” in ging. We hebben 12 thoracale wervels!!
Nou dat kwartje viel eindelijk. Gelukkig kan ik er om lachen en morgen ga ik T12 en T11 echt niet vergeten.

Even checken

Vanuit de wervels wordt het lichaam aangestuurd en T12 en T11 sturen dus ook een lichaamsgebied en proces aan:
T12: dunne darm en lymfesysteem => reuma, gas in de buik, sommige vormen van steriliteit
T11: Nieren en urineren => huidaandoeningen als acne, puisten, eczeem en steenpuisten

T12 ‘gas in de buik’ is voor mij herkenbaar, reuma en steriliteit zijn niet van toepassing.

T11  acné heb ik in puberteit veel gehad, met de rest heb ik niets.
Kijk ik puur naar nieren dan weet ik dat zodra ik water hoor lopen dat ik zelf kan gaan lopen naar een bepaalde plek. Erg lastig op koude vochtig dagen.

Op internet zijn over “verschoven wervels” en welke klachten erbij horen mooie afbeeldingen te vinden.

Zelf doen

Voor mezelf ga ik met mijn rug even door op de meditatie manier in combinatie met voet en gezichtsreflex. Op mijn handen kan ik ook behandelen. Dat is nou het mooie van reflexzonetherapie ondanks dat mijn klacht ergens in 2017-2018 is ontstaan, kan ik er nog steeds wat mee.

Elders hulp zoeken kan altijd nog, al sla ik voor dit probleem de huisarts over: zo’n oud letsel daar hij niets meer mee.

Noteer 31 oktober 2019 in de agenda

Heb jij ook oude klachten waar de dokter weinig mee kan? Wil je weten of voor jouw klacht ook een behandeling bestaat? Kom dan naar voor de interactieve lezing over reflexzonetherapie. De lezing is op 31 oktober vanaf 19:30 tot ongeveer 22:00 te volgen in  de Schiethoek 60 te Bergen op Zoom.

Schrijf u zich hierin om verzekerd te zijn voor een plek, vol is namelijk vol!

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Type onderstaande code in, zo voorkomen wij samen spam.

  captcha