Alternatieven reuma

Alternatieven tbv Reuma naast reflexzone

De hele maand januari heeft Reuma mijn aandacht

Afgelopen week sprak ik over de cirkel van pijn (met dank aan mijn collega Nancy Klein – Almere die dit zo treffend op papier heeft gezet).
Bewegen staat bij alle hulpverleners op prioriteit 1. Zeker bij reuma. Kijk daarom ook eens wat de reumapatienten vereniging voor u kan doen. Uiteraard verwijs ik graag naar de RPV Bergen op Zoom, niet woonachtig in Bergen op Zoom kijk dan via het Reumafonds naar de RPV’s bij jou in de buurt.
Ik schrijf deze blog in samenwerking met Van Top tot Teen (centrum voor uiterlijke en medische verzorging). Hierbij is ook wandelcoach, Linda Floris werkzaam. Uiteraard een heel andere doel maar wandelen is bewegen en van je af praten kan ook heel heilzaam zijn. Net als ik is ook collega Nancy van der Brand altijd bezig om mensen naar een beter welzijn te masseren in haar massage praktijk (Wellnance Aromatherapie&massages)

Op nummer 2 staat goede op de patiënt afgestemde medicatie: ontstekingsremmers en pijnstilling. Vooral de ontstekingen remmen is super belangrijk: ontstekingen maken weefsel kapot (wat pijn doet) en dat veroorzaakt weer littekenweefsel (wat opnieuw pijn doet en stijfheid veroorzaakt). Een ontsteking kan een kettingreactie op gang brengen van allemaal kleine of grotere ontstekingen.

En voeding dan?

Ga je googlen naar alternatieven dan kan je niet om gezonde voeding heen. Een goede 3de, wel een maar: iedereen verstaat iets anders onder goede en gezonde voeding! Let op de suikers dat lijkt me een eerste vereiste. Opletten betekent voor velen zelf geen suiker toevoegen aan drinken en eten. Als je zelf nooit rode kool maakt, heb je dus geen idee dat daar al suiker in zit. Kijk maar de komende tijd op verpakkingen om te zien waar suiker in zit. Je schrikt je rot! Waarom suiker zo funest is kan je hier lezen.

En andere alternatieven?

In mijn praktijk heb ik diverse producten die hierbij verlichting geven en tuurlijk zijn er nog vele andere producten te noemen.

2 cremes: heat lotion en msm gel
3 voedingssupplementen: freedom, soul en core

Heat Lotion, Msm gel en Freedom zijn van Forever Living Products en alle drie ondersteunen op een specifieke wijze de spieren, spierbanden en gewrichten.

Soul en Core ondersteunen het gehele lichaam door balans te brengen en op lichte wijze het lichaam vrij maken van stoffen die de onstekingen veroorzaken.

Waarom supplementen?

De reumatoloog heeft alleen ontstekingsremmers en pijnstilling tot zijn mogelijkheden om verlichting bij pijn te geven.
De smeersels waar ik naar verwijs, zorgen voor lokale verlichting, remmen daarbij de ontstekingen en zorgen ervoor dat kraakbeen herstel. Hierbij geven zij minder tot geen belasting voor het lichaam. Dat laatste kan je helaas niet van de medicatie van de dokter zeggen. Als mijn therapie en de supplementen ervoor zorgen dat jij als reumapatient minder ontstekingsremmers en pijnstilling nodig hebt dan is mijn doel bereikt!

Idem voor de  dranken: van binnenuit de schade herstellen zeker die kleine ontstekingen geen kans geven is super belangrijk.

Het klinkt erg flauw maar ik kan over alle producten veel vertellen en metname wat het met mij heeft gedaan. Daarom: neem contact met mij op om te horen of het in jouw situatie ook kan helpen!

Hoe zorg jij ervoor dat je de pijn reduceerd als reumapatient? En jij, die geen reuma heeft, hoe kijk jij hier tegenaan: wat doe jij om pijn (welke dan ook) te verminderen?

Delen is fijn. Dus ken jij mensen met reuma in je omgeving, stuur dan deze blog door!

Volgende week een blog over welke vorm van reflexzonetherapie kan ik zetten bij reumapatienten.
De week daarop: kan je jezelf als reuma patient behandelen? En hoe gaat dat dan als je bv in een rolstoel zit?

Leave A Response

* Denotes Required Field